Alt hvad du skal vide om kloakdæksler

Har du netop fundet ud af, at du har et kloakdæksel, der skal udskiftes? Så er du sikkert interesseret i at vide en hel masse om kloakdæksler, inden du køber et. Det er også en god idé, da du helst skal have fat i det korrekte kloakdæksel. Læs med videre her for at få mere at vide om kloakdæksler.  

Hvad er et kloakdæksel?

Et kloakdæksel er et dæksel, der dækker din kloakrist, og på denne måde forhindrer du adgang til kloaksystemet. Der er altså ikke nogen, der kan falde ned i din kloak, når den er forsynet med et dæksel. Dækslet kan være fremstillet af metal, komposit samt andre materialer.

Sådan vælger du det rette kloakdæksel

Når du skal have fat i det rette kloakdæksel til din kloak, skal du have størrelsen og belastningskapaciteten in mente for at sikre, at dækslet passer til dine behov. Står der eksempelvis, at kloakdækslet er 600 millimeter, er det fordi, at det passer til et kloakhul, der er 600 millimeter.

Der er ydermere forskellige belastningskapaciteter for kloakdæksler. Det er der, fordi nogle områder eksempelvis kan have tung trafik, hvilket kloakdækslet skal kunne holde til.

Det er nemt at installere et kloakdæksel

Når du har fået købt det rette kloakdæksel til din kloak, så er det nemt at installere det. Du skal blot fjerne det gamle dæksel og derefter lægge det nye dæksel ovenpå kloakristen. Efter du har gjort dette, skal du blot sikre dækslet grundigt med de medfølgende bolte.

Her kan du købe et kloakdæksel

Det er muligt at købe kloakdæksler i byggemarkeder og på diverse hjemmesider på nettet.